سود سهام عدالت شهریورماه واریز می شود؟ چه کسانی شهریورماه سود سهام عدالت دریافت می کنند؟ قرار نیست تمامی سود سهام عدالت پرداخت شود. نحوه پرداخت سود سهام عدالت جاماندگان چگونه است؟ در ادامه نحوه آخرین اخبار سود سهام عدالت را بخوانید.
بخش عمدهای از افراد کشور دارای سهام عدالت هستند که برخی آنها به طور مستقیم و برخی دیگر به صورت غیر مستقیم در بورس آزادسازی شدهاند.
روز یکشنبه ۱۲ تیر ماه پیمان حدادی، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت اعلام کرد که سازمان خصوصیسازی با همکاری شرکت سپرده گذاری در پایان شهریور سال جاری سود سهام عدالت از محل سود شرکتهای غیر بورسی را پرداخت میکند.
نکته مهم اینجاست که قرار نیست تمامی سود سهام عدالت پرداخت شود بلکه در ابتدا بخشی از این پول باید صرف افزایش سرمایه شرکتها میشود و مابقی آن واریز خواهد شد.
روابط عمومی شرکت سپردهگذاری مرکزی به تجارتنیوز گفت: قرار است در نیمه دوم شهریور ماه برای ۴۹ میلیون سهامدار (تمامی سهامداران عدالت) سود واریز شود.
از سوی دیگر شورای عالی بورس به سازمان خصوصیسازی اجازه داد که در صورت درخواست شرکتهای غیربورسی سرمایه پذیر سهام عدالت در رابطه با افزایش سرمایه اقدامات لازم را انجام دهد.
پرداخت سود سهام عدالت میتواند در وهله اول نقدینگی در گردش بورس و در مرحله دوم نقدینگی در گردش بورس را افزایش دهد. از سوی دیگر نقدینگی حاصل از پرداخت سود نیز میتواند وارد معاملات بازار سرمایه شود.
ایرنا نوشت: معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراقبهادار و تسویه وجوه گفت: مرحله سوم واریز سود سهام عدالت که مشروط به دریافت شماره شبای جاماندگان است؛ در اواخر تیر انجام میشود.
محمود حسنلو به آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت جاماندگان اشاره و اظهار کرد: سپردهگذاری مرکزی بعد از دریافت شماره شبای بیش از ۲۰۰هزار نفر از مشمولان سهام عدالت در اواخر اردیبهشت ماه، سود این عده از جاماندگان را واریز کرد.
وی با بیان اینکه برخی از جاماندگان سهام عدالت، در مرحله دوم واریز سود سهام عدالت سالهای ۹۸ و ۹۹ را همزمان با یکدیگر دریافت کردند، اظهار کرد: مرحله سوم واریز سود سهام عدالت که مشروط به دریافت شماره شبای جاماندگان است در اواخر تیرماه صورت میگیرد.
حسنلو تصریح کرد: براساس آخرین آمارها حدود یکمیلیون و ۸۰۰هزار نفر از مشمولان سهام عدالت به دلیل عدمارائه شماره شبا، سود دریافت نکردهاند که باید با ثبتنام در سامانه سجام و احرازهویت در آن در فرآیند دریافت سود سهام عدالت قرار بگیرند. وی افزود: مشمولان سهام عدالت برای عملکرد سال۹۹ برای سهام عدالت یکمیلیونتومانی حدود یکمیلیون و صدهزار تومان و برای سهام عدالت۵۳۲هزار تومانی حدود ۵۸۰هزار تومان سود دریافت کردهاند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراقبهادار و تسویهوجوه درخصوص مطالبات سود سنواتی سهام عدالت برای قبل از سال۹۸ نیز گفت: واریز سود سهام عدالت برای قبل از سال۹۸ در حیطه وظایف و اختیارات شرکت سپردهگذاری مرکزی نیست و مربوط به سازمان خصوصیسازی میشود.
حسنلو درباره فوتشدگان سهام عدالت و تکلیف سود سهام این عده از افراد اظهار کرد: بیش از سهمیلیون نفر از هموطنان که سهام عدالت داشتند طی ۱۶ سالگذشته فوت کردند که دارایی آنها باید بین وراث تقسیم شود اما مشکل این است که چون اطلاعات انحصار وراثت بهصورت متن وجود دارد و اطلاعات آن بهصورت دیتا ذخیره نشده است، نمیتوانیم نسبت به تعیینتکلیف آن اقدام کنیم که البته با همکاری قوهقضائیه و مذاکراتی که صورتگرفته در نظر داریم با دریافت اطلاعات انحصاروراثت این دسته از هموطنان نسبت به تقسیم ارث بین وراث و پرداخت سودهای سهام عدالت از طریق یک سامانه الکترونیک اقدام کنیم و بر اساس برنامهریزیها احتمالا در اواخر تابستان یا اوایل پاییز این سرویس راهاندازی میشود.
بنابر اعلام مدیر اداره پرداخت سود شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان مشکل شبای معتبر بانکی دارند.
به گزارش تسنیم، محسن عبدی مدیر اداره پرداخت سود شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) گفت: از ابتدای امسال تا نیمه خردادماه، بیش از 2 هزار و 380 میلیارد ریال سود سنواتی و حق تقدم استفاده نشده 24 ناشر (شرکت بورسی و فرابورسی) از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب یک میلیون و 69 هزار و 746 سهامدار واریز شده است که در بین 4 مورد از پرداختیها به حق تقدم استفاده نشده، تعلق دارد.
عبدی همچنین با بیان اینکه حدود یک میلیون و 800 هزار سهامدار سهام عدالت همچنان مشکل شبای معتبر بانکی دارند، تاکید کرد: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت و یا سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، مشکل شبای بانکی خود را برطرف کنند و در فهرست مرحله سوم توزیع سود سهامداران سهام عدالت قرار گیرند.
معیار دریافت سهام عدالت اعلام شد
باشگاه خبرنگاران جوان : رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بخش عمدهای از سهامهای واگذار نشده که در اختیار دولت است و در قالب سهام شرکتهایی که اکنون بورسی هستند وجود دارد امکان واگذاری دارد. بخشی هم در قالب شرکتهای غیر بورسی شناسایی شدند که میتوانند اضافه شوند.
رئیس کمیسون اقتصادی مجلس گفت: افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت دریافت سهام عدالت هستند و شرایط کنونی آنها مبنای تصمیم گیری برای واگذاری سهام به آن هاست.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم تجلیل از برترینهای بورس کالا به سوالات زیر پاسخ داد.
آیا افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت برای دریافت سهام عدالت هستند؟
در آن زمان افرادی مشمول دریافت سهام بودند و حتی برای این افراد برگه سهام هم صادر شد، ولی واگذاری برای آنها انجام نشد این افراد در اولویت دریافت سهام هستند.
افرادی که برگه سهام عدالت دارند، اگر از گذشته تاکنون تغییر دهک داشته باشند آیا همچنان این افراد در اولویت هستند؟
البته که تغییر وضعیت در پایگاه جامع رفاه ایرانیان حتما باید بررسی شود و این نکته کاملا درست است. اگر این پایگاه به روز شود و اطلاعات آن دقیق باشد کمک میکند تا بر این اساس اطلاعات دقیقی داشته باشیم. مبنای منطقی و علمی این است که شرایط فعلی افراد مرجع تصمیم گیری باشد.
آیا در زمینه منابع سهام عدالت برای تخصیص شناسایی صورت گرفته و اصلا منابعی وجود دارد؟
بخش عمدهای از سهامهای واگذار نشده که در اختیار دولت است و در قالب سهام شرکتهایی که اکنون بورسی هستند وجود دارد امکان واگذاری دارد. بخشی هم در قالب شرکتهای غیر بورسی شناسایی شدند که میتوانند اضافه شوند و بخش دیگر نیز در قالب روشهای دیگری است که کاملا میتوانند مبنای تصمیم گیری باشند. در این زمینه کار کارشناسی انجام شده است و امکان واگذاری صندوقهای قابل معامله نیز وجود دارد. در کل اصل موضوع امکانپذیر است، اما عدد اختصاص یافته و شرایط آن و جامعه هدف نهایی در تصمیم نهایی اثرگذار است.
سود ۱۳ شرکت غیر بورسی سهام عدالت به کجا رسید؟
در خصوص سود شرکتهایی که واگذاری شان انجام نشده پیگیری شد. براساس قانون تجارت که مبنای محاسبه سود است، زمان ۸ ماهه بعد از مجمع مطرح است. ظوابط این شرکتها همانند شرکتهای بورسی است و هیچ فرقی با شرکتهای بورسی ندارند. تاکید قانون به اصل موضوع است، نه بورسی و غیر بورسی بودن این شرکتها است.
پیشنهاد ما به جهت افزایش شفافیت این است که شرکتهای غیر بورسی کار پذیرش شان در بورس انجام شود تا علاوه بر شفافیت بحث ارزش گذاری آنها برای باقی مانده سهام متعلق به دولت برای واگذاریهایی مانند سهام عدالت راحت انجام شود و سود آسانتر بپردازند.
گزارش کامل این موضوع را باید از ساختار دولت دریافت کنیم، اما اینکه اساس این هلدینگ به جای پذیرش تک تک شرکتها پذیرش شوند و ارزش این هلدینگ مبنا باشد منطقی است. برای این هلدینگ تک تک این ۱۳ شرکت باید اطلاعات را ارائه دهند. اینکه نواقصی وجود داشته باشد باید اطلاعات را از دولت بگیریم اکنون گزارش دقیقی درباره این موضوع ندارم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد